Ne prezri...

sommelier_logo

 

UGODNOSTI ZA ČLANE DRUŠTVA

S plačilom letne članarine in aktivnim sodelovanjem pri razvoju društva lahko pridobite številne ugodnosti, ki jih v sodelovanju s partnerji društva omogočamo le članom društva.
feed-image Naroči se na novice

Zadnje novice

Novi slovenski someljeji

Natisni PDF

Predstavniki Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so sinoči na slavnostni večerji v restavraciji JB v Ljubljani, podelili diplome 26 novim someljejem, ki so uspešno opravili tečaj prve stopnje.

 

novi slovenski sommelieji 2014 2

Več ...

Festival vina

Natisni PDF

sommelier logo

 

 

Drage kolegice in kolegi sommelierji,

 

Tudi letos smo se z organizatorjem 16. Slovenskega festivala vin in 6. Festivala kulinarike, ki bosta potekala v Grand hotelu Union, v Ljubljani, v četrtek in petek, 21. in 22. novembra 2013, med 15. in 21. uro, dogovorili za popust na vstopnino. Vsi člani v uniformah bodo ob predložitvi članske izkaznice imeli 10€ popusta. Za tiste, ki ste poravnali članarino in nimate še izkaznice, velja seznam, ki bo pri blagajni.

Ivan Peršolja, predsednik

Švicar Paolo Basso najboljši na svetovnem prvenstvu sommelierjev

Natisni PDF

sommelier logoNa strokovno izjemno zahtevnem tekmovanju, ki je v Tokiu potekalo od 26. do 29. marca, je med 54 kandidati naslov najboljšega sommelierja na svetu prepričljivo osvojil Paolo Basso iz Švice. Slovenski državni prvak Gašper Čarman iz Reteč pri Škofji Loki je nastopil v četrtfinalu.

 

Več ...

Šved najboljši evropski sommelier

Natisni PDF

z leve-david biraudjon arvid rosengrenjulia scavoNova Gorica, 2. oktober 2013 – Evropsko prvenstvo sommelierjev je od 26. – 30. septembra 2013 potekalo kar v dveh evropskih državah, Italiji in monaški kneževini. Organizatorji so poskrbeli za spoznavanje vinskih področij Ligurije in Provanse, 38 tekmovalcev, med njimi tudi slovenski državni prvak Gašper Čarman, pa se je pomerilo za naslov najboljšega sommelierja v Evropi. Zmagal je Šved Jon Arvid Rosengren.

Več ...

Gašper Čarman – najboljši sommelier Slovenije 2013

Natisni PDF

gasper_carman

Nova Gorica, 1. februar 2013 – V prijetnem ambientu dvorca Zemono v Vipavski dolini so predstavniki Društva Sommelier Slovenije sinoči uspešno zaključili tekmovanje »Najboljši sommelier Slovenije 2013« in podelili nagrade najboljšim. Zmagal je Gašper Čarman iz Reteč pri Škofji Loki, ki bo za Slovenijo že marca nastopil na svetovnem prvenstvu v Tokiu na Japonskem.

Več ...