fbpx

Apel predsednika ASI za pomoč kolegom iz Ukrajine

ASI UkrajinaSpoštovani člani,

prenašamo vam pismo predsednika ASI-ja, g. Williama Woutersa, ki ga je naslovil vsem članom:

“Zaskrbljeni smo za usodo naših ukrajinskih prijateljev, njihovih družin in ljubljenih. Z ničemer izzvana vojna je prisilila državljane Ukrajine, da se branijo proti agresorju iz Rusije, veliko ljudi je ostalo brez doma in milijoni, po večini ženske in otroci, so zapustili svojo državo. Zato smo pri ASI lansirali iniciativo, s katero upamo, da bomo lahko pomagali številnim prebežnikom do dela v gostinstvu, vinarstvu in vinski trgovini v državah članicah združenja.

  • ASI je pripravila in bo aktivno promovirala platformo, kjer lahko lastniki restavracij, vinarji, trgovine in druge družbe iz povezanih interesnih dejavnosti iz cele Evrope objavijo delovna mesta za podporo vsem Ukrajincem, ki v teh težkih časih iščejo pomoč. Vsaka delovna ponudba bo pregledana s strani posebne ekipe ASI in po potrditvi objavljena 4 tedne brezplačno.

SPLETNA PLATFORMA ZA OBJAVO ZAPOSLITVENIH OGLASOV

  • Stanje v Ukrajini terja tudi finančno in materialno podporo organizacijam, ki zagotavljajo medicinsko pomoč, hrano, oblačila in organizirajo pomoč beguncem. Prosimo vas za pomoč pri ozaveščanju in promoviranju finančne pomoči Ukrajini med vašimi člani in partnerji. Priporočamo tudi naslednje organizacije, preko katerih lahko pomagate pomoči potrebnim, če pa imate druge vire pomoči jih uporabite, najbolj pomembno je, da pomoč pride do pravih oseb:
  • Tudi ASI bo aktivno pristopila k aktivnostim za podporo Ukrajine, kot recimo Japonsko zdrženje sommelierjev, ki bo izvedlo promocijo vin iz Ukrajine z organizacijo seminarjev in degustacij. Tudi sami ste povabljeni, da pošljete ideje Xeniyi marketingassist@asi.info, da jih lahko vključimo v naše objave na družbenih omrežjih.”

William Wouters, predsednik ASI

Tudi v Društvu za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije se pridružujemo pozivu in vas prosimo za kakršno koli obliko pomoči.