fbpx
Null

Trajanje

Ponedeljek in torek 16:30 do 20:30

Lokacija

Ljubljana

Naslednji tečaj

Jesen 2020

Tečaj za sommelierja 2. stopnje

Tečaj druge stopnje je namenjen poglabljanju znanj o domači in mednarodni enografiji.

Udeleženci pridobivajo specifična znanja o:

  • poglobljeno znanje o slovenskem vinogradništvu, vinarstvu in vinih
  • sortah, vinih in podrobnostih svetovnih vinskih regij,
  • pridelavi in specifikah posebnih vin,
  • vinskem marketingu,
  • vplivu različnih tehnik zorjenja na lastnosti vina,
  • kisu,
  • oljih,
  • kavi,
  • čajih,
  • mineralnih vodah,
  • žganih pijačah,
  • cigarah …

Predavanja omogočajo aktivno spremljanje vseh novosti na področju sommelierskega dela. Tečaj predvidoma traja 78 ur in vključuje degustacije izbranih tipičnih vin in ostalih pijač.

Tečaj vključuje celodnevne strokovne ekskurzije v vinorodno deželo Primorsko, Podravje in Posavje s poglobljenim spoznavanjem okolišev, kleti in vinarjev.

Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja druge stopnje.

Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!

    Predavatelji

    Spoznajte predavatelje

    g. Ivan Peršolja

    Predsednik društva

    g. Davorin Škarabot

    Vinogradništvo in vinarstvo Nemčije, Avstrije, Švice, Češke, Slovaške, Luksemburga, Japonske, Kitajske

    g. Sergij Cesar

    Vinogradništvo in vinarstvo Italije

    Simo Kršić

    Povzetek in nova pravila strežbe, dekantacija

    dr. Majda Bagar Povše

    Mineralne vode

    dr. Mojmir Wondra

    Tradicija in novosti, pridelava posebnih vin

    g. Leon Beton

    Vinogradništvo in vinarstvo Francije

    g. Tomaž Sršen

    Vinogradništvo in vinarstvo Španije in Portugalske, Severne Amerike, Južne Afrike, Avstralije, Nove Zelandije, Južne Amerike

    g. Matjaž Lemut

    Vinogradništvo in vinarstvo JV Evrope, bivših republik SZ

    g. Aleš Kristančič

    Vinski marketing

    g. Jani Bavčer

    Pomen oblikovanja pri promociji in prodaji vina

    g. Tine Čokl

    Kava

    ga. Milena Bučar Miklavčič

    Olja

    g. Boštjan Ahačič

    Čaji

    dr. Janez Hribar

    Žgane pijače in tehnike degustiranja

    dr. Melita Lemut

    Sodi in lastnosti vina, zamaški