fbpx
Null

Trajanje

Ponedeljek in torek 16:30 do 20:30

Lokacija

Ljubljana

Naslednji tečaj

Jesen 2020

Tečaj za sommelierja 2. stopnje

Tečaj druge stopnje je namenjen poglabljanju znanj o domači in mednarodni enografiji.

Udeleženci pridobivajo specifična znanja o:

  • poglobljeno znanje o slovenskem vinogradništvu, vinarstvu in vinih
  • sortah, vinih in podrobnostih svetovnih vinskih regij,
  • pridelavi in specifikah posebnih vin,
  • vinskem marketingu,
  • vplivu različnih tehnik zorjenja na lastnosti vina,
  • kisu,
  • oljih,
  • kavi,
  • čajih,
  • mineralnih vodah,
  • žganih pijačah,
  • cigarah …

Predavanja omogočajo aktivno spremljanje vseh novosti na področju sommelierskega dela. Tečaj predvidoma traja 78 ur in vključuje degustacije izbranih tipičnih vin in ostalih pijač.

Tečaj vključuje celodnevne strokovne ekskurzije v vinorodno deželo Primorsko, Podravje in Posavje s poglobljenim spoznavanjem okolišev, kleti in vinarjev.

Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja druge stopnje.

Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!

Predavatelji

Spoznajte predavatelje

g. Ivan Peršolja

Predsednik društva

g. Davorin Škarabot

Vinogradništvo in vinarstvo Nemčije, Avstrije, Švice, Češke, Slovaške, Luksemburga, Japonske, Kitajske

g. Sergij Cesar

Vinogradništvo in vinarstvo Italije

Simo Kršić

Povzetek in nova pravila strežbe, dekantacija

dr. Majda Bagar Povše

Mineralne vode

dr. Mojmir Wondra

Tradicija in novosti, pridelava posebnih vin

g. Leon Beton

Vinogradništvo in vinarstvo Francije

g. Tomaž Sršen

Vinogradništvo in vinarstvo Španije in Portugalske, Severne Amerike, Južne Afrike, Avstralije, Nove Zelandije, Južne Amerike

g. Matjaž Lemut

Vinogradništvo in vinarstvo JV Evrope, bivših republik SZ

g. Aleš Kristančič

Vinski marketing

g. Jani Bavčer

Pomen oblikovanja pri promociji in prodaji vina

g. Tine Čokl

Kava

ga. Milena Bučar Miklavčič

Olja

g. Boštjan Ahačič

Čaji

dr. Janez Hribar

Žgane pijače in tehnike degustiranja

dr. Melita Lemut

Sodi in lastnosti vina, zamaški