Trajanje
Ponedeljek in torek 17:00 do 21:00
Lokacija
Koper
Naslednji tečaj
20. februar 2023
Tečaj za sommelierja 2. stopnje
Tečaj druge stopnje je namenjen poglabljanju znanj o domači in mednarodni enografiji.
Udeleženci pridobivajo specifična znanja o:
- poglobljeno znanje o slovenskem vinogradništvu, vinarstvu in vinih
- sortah, vinih in podrobnostih svetovnih vinskih regij,
- pridelavi in specifikah posebnih vin,
- vinskem marketingu,
- vplivu različnih tehnik zorjenja na lastnosti vina,
- kisu,
- oljih,
- kavi,
- čajih,
- mineralnih vodah,
- žganih pijačah,
- cigarah …
Predavanja omogočajo aktivno spremljanje vseh novosti na področju sommelierskega dela. Tečaj predvidoma traja 78 ur in vključuje degustacije izbranih tipičnih vin in ostalih pijač.
Tečaj vključuje celodnevne strokovne ekskurzije v vinorodno deželo Primorsko, Podravje in Posavje s poglobljenim spoznavanjem okolišev, kleti in vinarjev. Obišče se tudi vas La Subida, kjer nam g. Joško Sirk predstavi svojo kisarno z ogledom postopka pridobivanja vinskega kisa.
Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja druge stopnje.
Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!
Predavatelji
Spoznajte predavatelje
g. Ivan Peršolja
Predsednik društva

g. Davorin Škarabot
Vinogradništvo in vinarstvo Nemčije, Avstrije, Švice, Češke, Slovaške, Luksemburga, Japonske, Kitajske

g. Sergij Cesar
Vinogradništvo in vinarstvo Italije in Švice, čaji

Simo Kršić
Povzetek in nova pravila strežbe, dekantacija

dr. Majda Bagar Povše
Mineralne vode

dr. Mojmir Wondra
Tradicija in novosti, pridelava posebnih vin

g. Valentin Bufolin
Vinogradništvo in vinarstvo Francije, Cigare

g. Tomaž Sršen
Vinogradništvo in vinarstvo Španije in Portugalske, Severne Amerike

g. Matjaž Lemut
Vinogradništvo in vinarstvo JV Evrope, bivših republik SZ. Sodi in lastnosti vina, zamaški

g. Aleš Kristančič
Vinski marketing

g. Jani Bavčer
Pomen oblikovanja pri promociji in prodaji vina

g. Tine Čokl
Kava

ga. Milena Bučar Miklavčič
Olja

dr. Janez Hribar
Žgane pijače in tehnike degustiranja

dr. Melita Lemut
Vinogradništvo in vinarstvo Južne Afrike, Avstralije, Nove Zelandije, Južne Amerike
