fbpx

Null

Trajanje

Ponedeljek in torek 17:00 do 21:00

Lokacija

Koper

Naslednji tečaj

20. februar 2023

Tečaj za sommelierja 2. stopnje

Tečaj druge stopnje je namenjen poglabljanju znanj o domači in mednarodni enografiji.

Udeleženci pridobivajo specifična znanja o:

  • poglobljeno znanje o slovenskem vinogradništvu, vinarstvu in vinih
  • sortah, vinih in podrobnostih svetovnih vinskih regij,
  • pridelavi in specifikah posebnih vin,
  • vinskem marketingu,
  • vplivu različnih tehnik zorjenja na lastnosti vina,
  • kisu,
  • oljih,
  • kavi,
  • čajih,
  • mineralnih vodah,
  • žganih pijačah,
  • cigarah …

Predavanja omogočajo aktivno spremljanje vseh novosti na področju sommelierskega dela. Tečaj predvidoma traja 78 ur in vključuje degustacije izbranih tipičnih vin in ostalih pijač.

Tečaj vključuje celodnevne strokovne ekskurzije v vinorodno deželo Primorsko, Podravje in Posavje s poglobljenim spoznavanjem okolišev, kleti in vinarjev. Obišče se tudi vas La Subida, kjer nam g. Joško Sirk predstavi svojo kisarno z ogledom postopka pridobivanja vinskega kisa.

Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja druge stopnje.

Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!

    Predavatelji

    Spoznajte predavatelje

    g. Ivan Peršolja

    Predsednik društva

    g. Davorin Škarabot

    Vinogradništvo in vinarstvo Nemčije, Avstrije, Švice, Češke, Slovaške, Luksemburga, Japonske, Kitajske

    g. Sergij Cesar

    Vinogradništvo in vinarstvo Italije in Švice, čaji

    Simo Kršić

    Povzetek in nova pravila strežbe, dekantacija

    dr. Majda Bagar Povše

    Mineralne vode

    dr. Mojmir Wondra

    Tradicija in novosti, pridelava posebnih vin

    g. Valentin Bufolin

    Vinogradništvo in vinarstvo Francije, Cigare

    g. Tomaž Sršen

    Vinogradništvo in vinarstvo Španije in Portugalske, Severne Amerike

    g. Matjaž Lemut

    Vinogradništvo in vinarstvo JV Evrope, bivših republik SZ. Sodi in lastnosti vina, zamaški

    g. Aleš Kristančič

    Vinski marketing

    g. Jani Bavčer

    Pomen oblikovanja pri promociji in prodaji vina

    g. Tine Čokl

    Kava

    ga. Milena Bučar Miklavčič

    Olja

    dr. Janez Hribar

    Žgane pijače in tehnike degustiranja

    dr. Melita Lemut

    Vinogradništvo in vinarstvo Južne Afrike, Avstralije, Nove Zelandije, Južne Amerike