Trajanje
Ponedeljek in torek od 17:00 do 21:00
Lokacija
Trebnje
Naslednji tečaj
27. februar 2023
Tečaj za sommelierja 1. stopnje
Tečaj prve stopnje je uvodnega značaja in udeležencem daje osnovno znanje o sommelierstvu. Tečaj vključuje individualno testiranje organoleptičnih sposobnosti, ki je udeležencem v pomoč pri nadaljevanju izobraževanja in kasnejšem delu.
Udeleženci pridobivajo znanja iz področij
- vinogradništva,
- vinarstva,
- poznavanja slovenskih ter pomembnejših tujih vinorodnih dežel in vin,
- sonaravnih vin,
- opisa in strežbe vin,
- bontona,
- zakonodaje,
- sokov,
- piva in sakeja,
- žganih pijač,
- napitkov,
- mešanih pijač,
- kulturi in tradiciji pitja vina ter
- osnovnih usmeritev spajanja hrane in vina.
Zaokrožena celota osnovnih znanj, udeležencem omogoča opravljanje začetnih sommelierskih del in nadaljevanje študija na višjih stopnjah.
Tečaj predvidoma traja 75 ur in vključuje degustacije izbranih vin, v zaključku pa tudi nekaterih jedi. Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja prve stopnje.
Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!
Predavatelji
Spoznajte predavatelje
g. Ivan Peršolja
Predsednik društva

g. Davorin Škarabot
Delo sommelierja (program, nabava, kletarjenje, prodaja)

prof. dr. Tatjana Košmerl
Organoleptika in senzorika

doc. dr. Mojmir Wondra
Pomanjkljivosti, napake, bolezni vina. Tehnologija pridelave vina.

g. Sergij Cesar
Osnove degustacije, opisi vina-uvod. Spajanje vin s hrano.

ga. Andreja Škvarč
Vinogradništvo

g. Istok Mikulin
Postopki pridelave, degustacija in opis penečih vin

g. Simo Kršić
Strežba vin

g. Aleš Ogrin
Napitki, mešanje pijač

g. Gašper Čarman
Uporaba kozarcev

g. Valentin Bufolin
Vinorodna dežela Posavje z degustacijo; Pivo in sake, tehnologija in degustacija

ga. Bojana Košnik
Bonton

prof. dr. Janez Bogataj
Vino, kultura in življenjski slog

prof. dr. Janez Hribar
Žgane pijače, sokovi

mag. Andreja Brut
Zakonodaja

g. Martin Gruzovin
Pridelava sonaravnih vin
