fbpx

Null

Trajanje

Ponedeljek in torek od 16:30 do 20:30

Lokacija

Odvisna od prijav

Naslednji tečaj

Odvisno od interesa

Tečaj za sommelierja 1. stopnje

Tečaj prve stopnje je uvodnega značaja in udeležencem daje osnovno znanje o sommelierstvu. Tečaj vključuje individualno testiranje organoleptičnih sposobnosti, ki je udeležencem v pomoč pri nadaljevanju izobraževanja in kasnejšem delu.

Udeleženci pridobivajo znanja iz področij

  • vinogradništva,
  • vinarstva,
  • poznavanja slovenskih ter pomembnejših tujih vinorodnih dežel in vin,
  • sonaravnih vin,
  • opisa in strežbe vin,
  • bontona,
  • zakonodaje,
  • sokov,
  • piva,
  • žganih pijač,
  • napitkov,
  • mešanih pijač,
  • kulturi in tradiciji pitja vina ter
  • osnovnih usmeritev spajanja hrane in vina.

Zaokrožena celota osnovnih znanj, udeležencem omogoča opravljanje začetnih sommelierskih del in nadaljevanje študija na višjih stopnjah.

Tečaj predvidoma traja 75 ur in vključuje degustacije izbranih vin, v zaključku pa tudi nekaterih jedi. Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja prve stopnje.

Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!

    Predavatelji

    Spoznajte predavatelje

    g. Ivan Peršolja

    Predsednik društva

    g. Davorin Škarabot

    Delo sommelierja (program, nabava, kletarjenje, prodaja)

    prof. dr. Tatjana Košmerl

    Organoleptika in senzorika

    doc. dr. Mojmir Wondra

    Pomanjkljivosti, napake, bolezni vina. Tehnologija pridelave vina.

    g. Sergij Cesar

    Osnove degustacije, opisi vina-uvod. Spajanje vin s hrano.

    ga. Andreja Škvarč

    Vinogradništvo

    g. Istok Mikulin

    Postopki pridelave, degustacija in opis penečih vin

    g. Simo Kršić

    Strežba vin

    g. Aleš Ogrin

    Napitki, mešanje pijač

    g. Gašper Čarman

    Uporaba kozarcev

    g. Valentin Bufolin

    Vinorodna dežela Posavje z degustacijo; Pivo in sake, tehnologija in degustacija

    ga. Bojana Košnik

    Bonton

    prof. dr. Janez Bogataj

    Vino, kultura in življenjski slog

    prof. dr. Janez Hribar

    Žgane pijače, sokovi

    mag. Andreja Brut

    Zakonodaja

    g. Martin Gruzovin

    Pridelava sonaravnih vin