fbpx
Null

Trajanje

Ponedeljek in torek od 16:30 do 20:30

Lokacija

Ljubljana

Naslednji tečaj

2021

Tečaj za sommelierja 3. stopnje


Tretji tečaj je namenjen enogastronomiji, spoznavanju lastnosti hrane in njenemu spajanju z vinom.

Tečaj lahko zaradi zahtevnosti hkrati spremlja omejeno število kandidatov, ki poleg teoretičnih izhodišč spoznajo tudi praktične primere spajanja posameznih jedi z vini.

Tečajniki podrobneje spoznajo:

  • tehniko spajanja jedi in vina,
  • jajca in omake,
  • olja in kise kot začimbe,
  • ribe, školjke in mehkužce,
  • začimbe in dišavnice,
  • žitarice,
  • gobe, tartufe, zelenjavo in stročnice,
  • belo in rdeče meso,
  • divjačinsko meso,
  • mesne delikatese,
  • sire,
  • sladice, sladolede in sadje,
  • čokoladne sladice in
  • senzorično analizo jedi.

Tečaj traja predvidoma 71 ur in vključuje degustacije različnih jedi z ustreznimi vini. Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja tretje stopnje.

Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!

    Predavatelji

    Spoznajte predavatelje

    g. Ivan Peršolja

    Predsednik društva

    g. Sergij Cesar

    Tehnika spajanja jedi in vina, Jajca in omake, Olja in kisi kot začimbe, Žitarice, Sladice, sladoledi in sadje

    dr. Irena Fonda

    Ribe, školjke in mehkužci

    g. Boris Gašparin

    Razlaga priprave jedi in spajanje z vinom

    ga. Katja Kogej

    Začimbe in dišavnice

    g. Božo Slivnjak

    Gobe, tartufi, zelenjava, stročnice

    mag. Marlena Škvarča

    Belo in rdeče meso

    g. Janez Bratovž

    Razlaga priprave mesnih jedi in spajanje z vinom

    g. Matjaž Erzar

    Divjačinsko meso - teorija in praksa

    dr. Stanislav Renčelj

    Mesne delikatese

    dr. Bogdan Perko

    Siri

    ga. Alenka Kodele

    Čokoladne sladice

    g. Simo Kršić

    Dekantacija