Trajanje
80 ur; ponedeljek in torek od 17:00 do 21:00
Lokacija
Ljubljana
Naslednji tečaj
4. 11. 2024
Tečaj za tretjo, najvišjo stopnjo sommelierstva v Sloveniji je namenjen spoznavanju enogastronomije ter poznavanju lastnosti hrane in sistematičnega spajanja z vinom. Sommelierji z diplomo 3. stopnje so tako celostno pripravljeni za samostojno vodenje in izvajanje najzahtevnejših sommelierskih del. A nadaljnje poglabljanje znanja in sledenje trendom in vinom se s tem šele začenja.
Komu je namenjen?
Tečaja se lahko udeležite vsi, ki imate predhodno pridobljeno Diplomo Sommelier 2. stopnje:
- profesionalno strežno in kuhinjsko osebje v gostilnah, restavracijah in barih, ki želite gostom ponujati visoko kakovostne storitve
- prodajalci in svetovalci o vinih in žganih pijačah, ki želite strankam svetovati več
- vsi ljubitelji, ki želite pridobiti poglobljeno znanje o vinih, žganih pijačah in drugih pomembnih enogastronomskih vidikih
Tečaj lahko zaradi zahtevnosti hkrati spremlja omejeno število kandidatov, ki poleg teoretičnih izhodišč spoznajo tudi praktične primere spajanja posameznih jedi z vini.
Vsebina in predavatelji
Udeleženci tečaja pridobijo znanja s področij:
- senzorična analiza jedi
- tehnike spajanja jedi in vina
- jajca in omake
- olja, kisi in začimbe
- ribe, školjke in mehkužci
- začimbe in dišavnice
- žitarice
- gobe, tartufi, zelenjava in stročnice
- belo in rdeče meso
- divjačinsko meso
- mesne delikatese
- siri
- sladice, sladoledi in sadje
- čokoladne sladice
Tečaj vključuje teoretična predavanja in degustacije različnih jedi spajane z ustreznimi vini.
Diploma “Sommelier 3. stopnje”
Zaključku predavanj sledijo pisni izpit in pisno opisovanje dveh vzorcev vin ter ustni izpit in praktičen preizkus profesionalne strežbe vin.
Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobite diplomo za sommelierja tretje stopnje. Zaokrožena celota znanj udeležencem tečaja omogoča opravljanje najzahtevnejših sommelierskih del. Vsi, ki opravite tečaj za sommelierja, lahko pridobite tudi uraden poklicni naziv Sommelier – Vinski svetovalec (NPK 6825074011).
Cena
Cena tečaja je 1.450,00 EUR (z že vključenim DDV). Vključuje predvidoma 80 ur predavanj, degustacije vzorcev vin in jedi ter učno gradivo z učbenikom.
Pripelji prijatelja ali sodelavca in prejeli boste POPUST
Pripelji prijatelja in oba bosta prejela 5 % popust na ceno tečaja. Prav tako priznamo poseben popust za več tečajnikov iz iste organizacije: za vsakega dodatnega tečajnika odobrimo dodaten popust – za dogovor o višini popusta prosim kontaktirajte na spodnji naslov.
Prijava
Prijave za tečaj zbiramo do ponedeljka, 21. oktobra 2024 na spodnjem prijavnem obrazcu.
Dodatna vprašanja
Če imate dodatna vprašanja, nam pišite ali nas pokličite:
- e-mail: tecaji@sommelier-assoc.si
- telefon: 041 443 116
Prijavite se na tečaj in postanite sommelier 3. stopnje!
Predavatelji
Spoznajte predavatelje
g. Janez Bratovž
Razlaga priprave mesnih jedi in spajanje z vinom
g. Sergij Cesar
Tehnika spajanja jedi in vina, Jajca in omake, Olja in kisi kot začimbe, Žitarice, Sladice, sladoledi in sadje
g. Matjaž Erzar
Divjačinsko meso - teorija in praksa
dr. Irena Fonda
Ribe, školjke in mehkužci
g. Boris Gašparin
Razlaga priprave jedi in spajanje z vinom
ga. Alenka Kodele
Čokoladne sladice
ga. Katja Kogej
Začimbe in dišavnice
g. Simo Kršić
Dekantacija
dr. Bogdan Perko
Siri
g. Ivan Peršolja
Predsednik društva
dr. Stanislav Renčelj
Mesne delikatese
g. Božo Slivnjak
Gobe, tartufi, zelenjava, stročnice
mag. Marlena Škvarča
Belo in rdeče meso