fbpx
Null

Trajanje

Ponedeljek in torek od 16:30 do 20:30

Lokacija

Ljubljana

Naslednji tečaj

2021

Tečaj za sommelierja 3. stopnje


Tretji tečaj je namenjen enogastronomiji, spoznavanju lastnosti hrane in njenemu spajanju z vinom.

Tečaj lahko zaradi zahtevnosti hkrati spremlja omejeno število kandidatov, ki poleg teoretičnih izhodišč spoznajo tudi praktične primere spajanja posameznih jedi z vini.

Tečajniki podrobneje spoznajo:

  • tehniko spajanja jedi in vina,
  • jajca in omake,
  • olja in kise kot začimbe,
  • ribe, školjke in mehkužce,
  • začimbe in dišavnice,
  • žitarice,
  • gobe, tartufe, zelenjavo in stročnice,
  • belo in rdeče meso,
  • divjačinsko meso,
  • mesne delikatese,
  • sire,
  • sladice, sladolede in sadje,
  • čokoladne sladice in
  • senzorično analizo jedi.

Tečaj traja predvidoma 71 ur in vključuje degustacije različnih jedi z ustreznimi vini. Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja tretje stopnje.

Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!

Predavatelji

Spoznajte predavatelje

g. Ivan Peršolja

Predsednik društva

g. Sergij Cesar

Tehnika spajanja jedi in vina, Jajca in omake, Olja in kisi kot začimbe, Žitarice, Sladice, sladoledi in sadje

dr. Irena Fonda

Ribe, školjke in mehkužci

g. Boris Gašparin

Razlaga priprave jedi in spajanje z vinom

ga. Katja Kogej

Začimbe in dišavnice

g. Božo Slivnjak

Gobe, tartufi, zelenjava, stročnice

mag. Marlena Škvarča

Belo in rdeče meso

g. Janez Bratovž

Razlaga priprave mesnih jedi in spajanje z vinom

g. Matjaž Erzar

Divjačinsko meso - teorija in praksa

dr. Stanislav Renčelj

Mesne delikatese

dr. Bogdan Perko

Siri

ga. Alenka Kodele

Čokoladne sladice

g. Simo Kršić

Dekantacija