Ponedeljek in torek od 16:30 do 20:30

Trajanje
Lokacija
Ljubljana
Naslednji tečaj
2021
Tečaj za sommelierja 3. stopnje
Tretji tečaj je namenjen enogastronomiji, spoznavanju lastnosti hrane in njenemu spajanju z vinom.
Tečaj lahko zaradi zahtevnosti hkrati spremlja omejeno število kandidatov, ki poleg teoretičnih izhodišč spoznajo tudi praktične primere spajanja posameznih jedi z vini.
Tečajniki podrobneje spoznajo:
- tehniko spajanja jedi in vina,
- jajca in omake,
- olja in kise kot začimbe,
- ribe, školjke in mehkužce,
- začimbe in dišavnice,
- žitarice,
- gobe, tartufe, zelenjavo in stročnice,
- belo in rdeče meso,
- divjačinsko meso,
- mesne delikatese,
- sire,
- sladice, sladolede in sadje,
- čokoladne sladice in
- senzorično analizo jedi.
Tečaj traja predvidoma 71 ur in vključuje degustacije različnih jedi z ustreznimi vini. Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu udeleženci pridobijo diplomo za sommelierja tretje stopnje.
Se želite prijaviti na tečaj, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!
Predavatelji
Spoznajte predavatelje
g. Ivan Peršolja
Predsednik društva

g. Sergij Cesar
Tehnika spajanja jedi in vina, Jajca in omake, Olja in kisi kot začimbe, Žitarice, Sladice, sladoledi in sadje

dr. Irena Fonda
Ribe, školjke in mehkužci

g. Boris Gašparin
Razlaga priprave jedi in spajanje z vinom

ga. Katja Kogej
Začimbe in dišavnice

g. Božo Slivnjak
Gobe, tartufi, zelenjava, stročnice

mag. Marlena Škvarča
Belo in rdeče meso

g. Janez Bratovž
Razlaga priprave mesnih jedi in spajanje z vinom

g. Matjaž Erzar
Divjačinsko meso - teorija in praksa

dr. Stanislav Renčelj
Mesne delikatese

dr. Bogdan Perko
Siri

ga. Alenka Kodele
Čokoladne sladice

g. Simo Kršić
Dekantacija
