Trajanje
20 ur (5x 4 ure), torek in sreda od 17:00 do 21:00
Lokacija
Več lokacij po Sloveniji, pošljite povpraševanje
Naslednji tečaj
2024
Uvod v kulturo vina
Zaradi vse večjega zanimanja javnosti in želje po sommelierskem znanju Društvo Sommelier Slovenije organizira vrsto tematskih izobraževanj za ljubitelje uživanja vina in hrane. “Uvod v poznavanje vina” kot smo ga poimenovali, v kratki in zgoščeni obliki ponuja osnovne informacije za vse ljubitelje vina in kulinarike, ki nimate časa, pa bi želeli v kratkem času pridobiti osnovno znanje.
Komu je namenjeno izobraževanje?
Izobraževanje je oblikovano tako, da udeležence uvaja v tematiko, pomaga vam odkrivati svet vina na sistematičen način, omogoča spoznavanje pravil vedenja za gosta in gostitelja, daje praktične napotke za nakup in hranjenje vina ter nakazuje možnosti povezovanj hrane in vina. V svet vin vas bodo popeljali mednarodno uveljavljeni sommelierji Društva Sommelier Slovnije, edinega slovenskega društva, člana mednarodnega združenja sommelierjev (Association de la Sommellerie Internationale – ASI).
Udeleženci spoznate:
- senzorika in opis vina
- slovenske vinorodne dežele z degustacijo izbranih vin
- glavne evropske in svetovne vinske dežele z degustacijo izbranih tujih vin
- vinogradništvo
- tehnologija pridelave vin
- zgodovina vina
- postrežba vina
- osnove spajanja vina in hrane z didaktičnim obrokom
Tečaj se zaključi z didaktično in strokovno vodeno večerjo (neobvezno).
Potrdilo o udeležbi
Udeleženci izobraževanja pridobijo po koncu potrdilo o usposabljanju.
Cena
Cena tečaja je 380,00 EUR (z že vključenim DDV). Vključuje 20 ur predavanj, degustacije vzorcev vin in hrane (ne vključuje didaktične večerje) ter učno gradivo.
Prijava
Prijave za tečaj zbiramo do petka, 26. januarja 2024 na spodnjem prijavnem obrazcu.
Dodatna vprašanja
Če imate dodatna vprašanja, nam pišite ali nas pokličite
- e-mail: tecaji@sommelier-assoc.si
- telefon: 041 443 116
Izponite prijavnico in se prijavite na izobraževanje!
Predavatelji
Spoznajte predavatelje
g. Valentin Bufolin (Najboljši sommelier Slovenije 2022, Sommelier 3. stopnje, WSET 3, Italian Wine Ambassador)
Vinorodni deželi Podravje in Posavje
g. Sergij Cesar
Senzorika in opis vina, evropska in svetovna vina, osnove spajanja hrane in vina
g. Ivan Peršolja
Primorska vinorodna dežela, vinogradništvo in postrežba vina
g. Davorin Škarabot
Vino nekoč in danes