Uvod v kulturo vina
Zaradi vse večjega zanimanja javnosti in želje po sommelierskem znanju Društvo Sommelier Slovenije organizira vrsto tematskih izobraževanj za ljubitelje uživanja vina in hrane.
Priporočamo jih vsem, ki bi radi o sommelierstvu izvedeli več, pa so pri pridobivanju teh znanj omejeni s časom.
Izobraževanje daje ljubiteljem vina in kulinarike osnovno znanje o vinu in degustaciji.
Oblikovano je tako, da udeleženca uvaja v tematiko, mu pomaga pri odkrivanju sveta vina, omogoča spoznavanje pravil vedenja za gosta in gostitelja, nakazuje možnosti povezovanj hrane in vina ter hkrati daje praktične napotke za nakup in hranjenje vina.
Izbrane teme udeležencem omogočajo spoznavnanje osnovnih vodil za zmerno in kulturno uživanje vina ob hrani.
Tečajniki spoznajo:
- senzoriko in opis vina,
- slovenske vinorodne dežele z degustacijo,
- tehnologijo pridelave vin,
- zgodovino vina,
- postrežbo vina,
- vinogradništvo,
- glavne evropske in svetovne vinske dežele z degustacijo,
- osnove spajanja vina in hrane z didaktičnim obrokom.
Tečaj se zaključuje z didaktično in strokovno vodeno večerjo (neobvezno).
Se želite prijaviti na izobraževanje, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!
Predavatelji
Spoznajte predavatelje
g. Ivan Peršolja
Primorska vinorodna dežela, vinogradništvo in postrežba vina

g. Sergij Cesar
Senzorika in opis vina, evropska in svetovna vina, osnove spajanja hrane in vina

g. Davorin Škarabot
Vino nekoč in danes

g. Valentin Bufolin
Vinorodni deželi Podravje in Posavje

Time
Ponedeljki in torki 16:30 to 20:30
Location
Architecture Faculty, Main Hall.
When?
V zaključku leta 2021