fbpx

Null

Uvod v kulturo vina

Zaradi vse večjega zanimanja javnosti in želje po sommelierskem znanju Društvo Sommelier Slovenije organizira vrsto tematskih izobraževanj za ljubitelje uživanja vina in hrane.

Priporočamo jih vsem, ki bi radi o sommelierstvu izvedeli več, pa so pri pridobivanju teh znanj omejeni s časom.

Izobraževanje daje ljubiteljem vina in kulinarike osnovno znanje o vinu in degustaciji.

Oblikovano je tako, da udeleženca uvaja v tematiko, mu pomaga pri odkrivanju sveta vina, omogoča spoznavanje pravil vedenja za gosta in gostitelja, nakazuje možnosti povezovanj hrane in vina ter hkrati daje praktične napotke za nakup in hranjenje vina.

Izbrane teme udeležencem omogočajo spoznavnanje osnovnih vodil za zmerno in kulturno uživanje vina ob hrani.

Tečajniki spoznajo:

  • senzoriko in opis vina,
  • slovenske vinorodne dežele z degustacijo,
  • tehnologijo pridelave vin,
  • zgodovino vina,
  • postrežbo vina,
  • vinogradništvo,
  • glavne evropske in svetovne vinske dežele z degustacijo,
  • osnove spajanja vina in hrane z didaktičnim obrokom.

Tečaj se zaključuje z didaktično in strokovno vodeno večerjo (neobvezno).

Se želite prijaviti na izobraževanje, ali pa izvedeti več? Pošljite nam sporočilo!

    Predavatelji

    Spoznajte predavatelje

    g. Sergij Cesar

    Senzorika in opis vina, evropska in svetovna vina, osnove spajanja hrane in vina

    g. Davorin Škarabot

    Vino nekoč in danes

    g. Valentin Bufolin

    Vinorodni deželi Podravje in Posavje

    Time

    Ponedeljki in torki 16:30 to 20:30

    Location

    Architecture Faculty, Main Hall.

    When?

    20 Sep 2016 – 03 May 2017