Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana

Vabljeni na tradicionalni festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana, ki se bo odvijal 1. in 2. marca v hotelu Slovenija, v Portorožu.
Člani društva lahko, ob predložitvi veljavne članske izkaznice, izkoristite 20 % popust na vstopnino. Vstopnina za 1 dan tako znaša 15,00 Eur, dvodnevna vstopnina pa 25,00 Eur.
Okusili boste lahko malvazije, ki jih je pridelalo več kot 60 vinarjev, tudi iz tujine.
Med 120 vzorci malvazij so tudi tiste, ki so še pred samim odprtjem festivala na ocenjevanju Izbor sommelier Slovenije prejele največje število točk. Komisija namreč vsako leto izbira med prijavljenimi malvazijami, razdeljenimi v šest kategorij, in sicer peneče, sveže, zrele, macerirane, s preostankom sladkorja in aromatizirane.
Festival spremlja tudi bogat program z delavnicami:
Nedelja, 1. 3. 2020
15.00 Svečano odprtje z Julijo Jogan in Gabrijelom Juriševičem
16.00–21.00 Degustacije malvazij
DELAVNICE
17.00 Nekaj iz brancina – Tomaž Bevčič (Restavracija Rizibizi)
18.00 Zmagovalne malvazije ocenjevanja Sommelier Slovenije 2020 – Valentin Bufolin, sommelier
19.00 Luč malvazij – Liliana Savioli (delavnica bo v italijanskem jeziku)
Ponedeljek, 2. 3. 2020
10.30 Pozdrav malvaziji
11.00 Okrogla miza Trženje malvazije na družbenih omrežjih
14.00–19.00 Degustacije malvazij
DELAVNICE
16.00 WineAcademy, Vpliv lesa na aromatski profil malvazije – Boštjan Zidar, enolog (Vinakoper)
17.00 Katero malvazijo bomo sadili? Degustacija vin osmih klonskih kandidatov malvazije – Tamara Rusjan, Andreja Škvarč (KGZS – KGZ Nova Gorica)
18.00 Refošk in njegove zgodbe – Tilen Praprotnik, enolog