fbpx

Razpis tečaja za sommelierja 1. stopnje

Sommelier 1. stopnje
Sommelier 1. stopnje

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije razpisuje 74 urni tečaj za sommelierje 1. stopnje, z začetkom v sredini novembra leta 2021.

Tečaj bo predvidoma ob torkih in sredah popoldan od 16.30 do 20.30 oz. 21.30 ure.

Kot polnopravni člani v mednarodni sommelierski organizaciji ASI, organiziramo izobraževalne tečaje, ki v treh stopnjah omogočajo pridobivanje celovitega znanja za opravljanje profesionalnega dela sommelierja v gostinstvu, trgovini, itd..

Vsebina tečaja je usklajena z mednarodnimi merili in izhodišči organizacije ASI, ki s svojimi smernicami narekuje enotnost izobraževalnih programov po vsem svetu. Kandidati bodo na tečaju prve stopnje pridobivali znanja iz področij: vinogradništva, vinarstva, poznavanja slovenskih ter pomembnejših tujih vinorodnih dežel in vin, opisa in strežbe vin, bontona, zakonodaje, sokov, piva, žganih pijač, napitkov, mešanih pijač, kulturi in tradiciji pitja vina ter spoznavanja osnovnih usmeritev spajanja hrane in vina.

Naše najboljše reference so zadovoljstvo in uspešnost dosedanjih tečajnikov, ki se pohvalijo s pridobljenim teoretičnim in praktičnim znanjem.

Vse, ki vas pridobivanje sommelierskih znanj zanima, vabimo, da nam prijavo za tečaj čimprej pošljete preko elektronske pošte na naslov: tecaji@sommelier-assoc.si oziroma na naslov društva: Sommelier Slovenije, p.p. 40, 5250 Solkan.

Sedanje omejitve bi radi izkoristili za evidentiranje prijav in organizacijo tečaja. Teoretični del tečaja je možno izvesti tudi preko spletnih predavanj.

Lokacijo bomo določili glede na število prijav iz posameznega območja.

Vsem zainteresiranim bomo sproti pošiljali informacije o poteku priprav.

Ivan Peršolja, predsednik društva Sommelier Slovenije