fbpx

Razpisujemo tečaj za sommelierja 1. stopnje

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije razpisuje 74 urni tečaj za sommelierje 1. stopnje, ki bo predvidoma v začetku oktobra 2022 ob torkih in sredah popoldan od 16.30 do 20.30 oz. 21.30 ure.

Kot polnopravni člani v mednarodni sommelierski organizaciji ASI, organiziramo izobraževalne tečaje, ki v treh stopnjah omogočajo pridobivanje celovitega znanja za opravljanje profesionalnega dela sommelierja v gostinstvu, trgovini, itd..

Vsebina tečaja je usklajena z mednarodnimi merili in izhodišči organizacije ASI, ki s svojimi smernicami narekuje enotnost izobraževalnih programov po vsem svetu. Kandidati bodo na tečaju prve stopnje pridobivali znanja iz področij: vinogradništva, vinarstva, poznavanja slovenskih ter pomembnejših tujih vinorodnih dežel in vin, opisa in strežbe vin, bontona, zakonodaje, sokov, piva, žganih pijač, napitkov, mešanih pijač, kulturi in tradiciji pitja vina ter spoznavanja osnovnih usmeritev spajanja hrane in vina.

Vse, ki vas pridobivanje sommelierskih znanj zanima, vabimo, da nam prijavo za tečaj čimprej pošljete preko elektronske pošte na naslov: tecaji@sommelier-assoc.si; oziroma na naslov društva: Sommelier Slovenije, p.p. 40, 5250 Solkan.

Lokacijo bomo določili glede na število prijav iz posameznega območja.