fbpx

Valentin Bufolin član odbora za marketing v ASI

Podpredsednik društva Valentin Bufolin član odbora za marketing v svetovnem sommelierskem združenju ASI

Valentin Bufolin
Valentin Bufolin, podpredsednik društva Sommelier Slovenije

ASI je bilo ustanovljeno leta 1969 in predlani smo ob praznovanju 50 letnice obeležili tudi 25. obletnico članstva Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije v tem združenju.

Prihodnje leto bo že 30 let od ustanovitve našega društva. V teh letih smo sodelovali na mnogih slovenskih in tudi svetovnih prireditvah. Velikokrat smo bili člani komisij na različnih ocenjevanjih vin in tekmovanjih sommelierjev na prvenstvih posameznih držav članic ASI.

Naši tekmovalci so sodelovali na balkanskih, evropskih in svetovnih prvenstvih sommelierjev kjer smo tudi imeli naše zastopnike v komisijah in žirijah. Posebej velja izpostaviti večletno članstvo Davorina Škarabota v didaktični komisiji ASI.

Kot aktivni član sodelujemo tudi na vseh skupščinah ASI. Na zadnji je bil izvoljen nov predsednik William Wouters, ki je postavil novo ekipo v katero je po našem priporočilu kot član odbora za marketing izbran Valentin Bufolin in s tem nadaljuje našo aktivno vlogo v svetovnem sommelierskem združenju ASI.

Ivan Peršolja, predsednik