Kdo bo najboljši sommelier Slovenije?
Spoštovane kolegice in kolegi sommelierji,
z velikim zadovoljstvom sporočamo, da letos praznujemo 30-letnico delovanja Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije.
To praznovanje združujemo s tekmovanjem za »Najboljšega sommelierja Slovenije za leto 2022«, kjer bo kot gost sodeloval Suwi Zlatić, tretje uvrščeni z zadnjega evropskega prvenstva sommelierjev kot predstavnik Avstrije.
Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite
v torek 17. maja 2022, ob 17. uri
v dvorani Palacij na Ljubljanskem gradu.
Po končanem finalu se bomo družili v sosednji Stanovski dvorani, kjer skupaj pričakali razglasitev letošnjega najboljšega sommelierja Slovenije.
Poleg Hiše kulinarike Jezeršek se bodo na dogodku predstavili gostinci iz naših vrst, ki bodo skupaj z vinarji vseh slovenskih vinorodnih dežel poskrbeli za eno-gastronomsko ponudbo.
Za člane s plačano članarino znaša vstopnina 35 €, za ostale pa 50 €.
Ker je število mest omejeno, vas prosimo, da vstopnice rezervirate preko e-poštnega naslova dogodki@sommelier-assoc.si.
Pridružite se nam na strokovnih delavnicah!
V okviru prvenstva smo organizirali tudi strokovne delavnice, ki bodo potekale v angleščini.
Ob 10. uri vas vabimo na SAKÉ MASTERCLASS. Pod vodstvom Suwija Zlatića, tretjega sommelierja Evrope, bomo odkrivali čudoviti svet sakéja, njegovo zgodovino, proces pridelave in zanimive okuse. Delavnica bo potekala približno dve uri. Udeleženci lahko pridobijo tudi certifikat in priponko za opravljen Sommelier Introductory Course (doplačilo za certifikat 70 evrov). |
Ostali dve delavnici bo v imenu podjetja Merit HP vodil Ted Lelekas, Möet Hennessy brand ambassador za Srednjo in Južno Evropo. Ted deluje kot novinar in kritik s področja vina in žganih pijač ter redno sodeluje na mednarodnih tekmovanjih in ocenjevanjih. Je tudi član upravnega odbora International Federation of Wine&Spirits Journalists in The Circle of Wine writers. Ob 13. uri se bomo poglobili v RDEČA VINA. Ted nas bo popeljal na popotovanje po vinogradih in kleteh Nove Zelandije, Španije in Argentine, kjer bomo spoznali globine barv in arom njihovih tipičnih rdečih vin. Z vini bomo združili okusne grižljajčke. Trajanje delavnice je 90 minut. Ob 15. uri sledi razvajanje s KONJAKI HENNESSY, ki so med najbolj prepoznavnimi imeni konjaka na svetu. Kaj pomeni V.S, V.S.O.P ali X.O? Kakšna je razlika med njimi? Se konjak lahko pije z ledom, s kakšno hrano najbolj prija in zakaj bomo na delavnici imeli tudi barmana? Pridružite se nam in izvedeli boste! Delavnica bo potekala do približno 16.30. |
Cena posamezne delavnice je 30 evrov, za člane društva 25 evrov. Cena dveh delavnic znaša 50 evrov, za člane društva 40 evrov. Cena za vse tri delavnice znaša 60 evrov, za člane društva 50 evrov. Doplačilo za opravljen Sommelier Introductory Course znaša 70 evrov. Število mest je zaradi zagotavljanja najboljše izkušnje omejeno. Prijave najkasneje do četrtka 12. maja na e-naslov: dogodki@sommelier-assoc.si |
Veseli bomo vaše družbe!
Ivan Peršolja,
predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije