fbpx

Na dobrodelni licitaciji tudi naši sommelierji

Borut Fakin s predstavnicami Splošne bolnišnice Izola
Borut Fakin s predstavnicami Splošne bolnišnice Izola

V torek, 3. 12. 2019 so v Pretorski palači v Kopru organizirali že 21. dobrodelno licitacijo barikov Vinakoper. Na licitaciji se je potegovalo kar 29 različnih dražiteljev, ki je izlicitiralo skupno vrednost 32.850,00 evrov. To vsoto bodo v Vinakoper namenili pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola.

Gre za težko pričakovani dogodek, ki pritegne različne podpornike te dobrodelne akcije. Sem se uvrščajo predvsem gostinci, gospodarstveniki in drugi poznavalci vin. Letos se je dražbe udeležila tudi skupina predstavnikov naših sommelierjev, ki je uspešo licitirala in pridobila sodček merlota.

Glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar, je letos izbral kar 12 vzorcev vin letnika 2019 in 1 vzorec vina letnika 2018. Dražitelji so tako degustirali vzorce chardonnay-a, bele zvrsti, refoška, merlota, shiraza, cabernet sauvignona in posebnega vzorca presenečenja. Tako kot od prve licitacije dalje je dražitelje k dobrodelnosti spodbujal Mitja Meršol.

Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barik sodčka je znašala 14 oziroma 16 evrov. Največje zanimanje in posledično najvišjo ceno sta dosegla sodček številka 9 in sodček številka 11. V prvem zori vino sorte shiraz, v drugem pa vino sorte cabernet sauvignon. Omenjeni vini sta dosegli ceno 31 evrov na liter.

Dobrodelna licitacija barikov 2019 (6)
Mojca Trnovec

Naši sommelierji so se navdušili nad sočkom številka 8 in se zan tudi uspešno potegovali. Ekipa je pod vodstvom Mojce Trnovec iz gostilna Mihovec za sodček številka 8 ponudila končno ceno 30 evrov na liter.

Na dogodku je direktor kleti, Borut Fakin predstavnikom Splošne bolnišnice Izola izročil tudi ček v višini 19.800 evrov. Gre za dobrodelni izkupiček, ki ga je klet na svoj račun prejela v obdobju enega leta. S to licitacijo pa se je skupni znesek, ki so ga namenili iz naslova dražb povzpel na 403.150,00 evrov.

Ob tem izjemnem rezultatu čestitamo tako družbi Vinakoper za organizacijo tako pomembnega dobrodelnega dogodka, kot tudi našim sommelierjem, ki so s sodelovanjem na tem dogodku tudi nesebično prispevali delček v tem mozaiku dobrodelnosti!