fbpx

Zaključek izobraževanja “Uvod v kulturo vina”

dekantacija vina
Valentin Bufolin pri dekantaciji

Konec preteklega novembra je 16 kandidatov uspešno zaključilo izobraževanje “Uvod v kulturo vina“, ki smo ga organzirali skupaj z Vinakoper. Izobraževanje je trajalo od druge polovice oktobra do konca novembra.

Na tečaju so udeleženci spoznali tehniko degustiranja vina, tehnologije pridelave vina in slovenske vinorodne dežele z degustacijo reprezentativnih vin.

Dotaknili smo se tudi poglavitnih tem v odnosu vino in človek, postrežbe vina ter spoznali glavna evropska in svetovna vina z degustacijo.

V okviru izobraževanja so se slušatelji tudi udeležili vodenega ogleda kleti Vinakoper, ki ga je izvedel glavni enolog kleti Boštjan Zidar.

Izobraževanje se je zaključilo z izjemno okusno didaktično večerjo, ki so jo pripravili v restavraciji Rizibizi. Tečajniki so tako ob jedeh degustirali izbrana vina in spoznavali specifike zaradi katerih se vino ustrezno spaja z jedjo in kje so morebitne pomanjkljivosti ali neskladja v ujemanju.

Na večerji se je pridružila tudi Ingrid Mahnič iz kmetije Mahnič in predstavila njihovo penino Istra ter rose vino iz sorte cipro – Porto Rose.

Vsem udeležencem izrekamo čestitke in vas vabimo k ogledu galerije.

Didaktična večerja

Podelitev priznanj