fbpx

Masterclass “Vse o rebuli” – 29. 1. 2024 ob 17.00 v Kleti Brda

V sodelovanju s Kletjo Brda vas v ponedeljek, 29. januarja 2024 ob 17. uri vabimo v Klet Brda (Zadružna cesta 9, Dobrovo v Brdih, Slovenia) na masterclass “Vse o rebuli”.

Začelo se je novo leto 2024 in pred nami je že prvi dogodek v seriji masterclassov, ki jih pripravljamo za vas v tem letu. Prvi se bo odvil že takoj v januarju, in sicer v Kleti Brda. Tokrat bomo spoznavali prekrasno sorto rebulo, in sicer z vseh vidikov, načinov pridelave in predelav v različne stile vin, okusili bomo pa tudi zavidljivo arhivo. Rebula velja za eno najperspektivnejših belih sort pri nas, saj jo lahko uporabimo vse od penečih vin, do mirnih svežih in kompleksnih zorjenih vin do predikatov. Ne verjamete? Bodite z nami in okusili boste!

V svet rebul nas bosta popeljala glavni enolog kleti Darinko Ribolica in aktualni slovenski najboljši sommelier in predsednik Društva Sommelier Slovenije Valentin Bufolin.

Ta večer bomo skupaj z domačimi dobrotami okušali žlahtno rebulo v vseh njenih razsežnostih – poskusili bomo 7 vin in morda še kakšno presenečenje: Peneča rebula, Rebula Quercus, Rebula Krasno, Rebula Bagueri, Motnik, Arhivska rebula letnik 1991 in Markiz.

Cena: za člane z veljavno člansko izkaznico 28 EUR oziroma za nečlane 35 EUR (z DDV).

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za prijavo na dogodek do petka, 12. januarja na e-mail: dogodki@sommelier-assoc.si

Prijave sprejemamo tudi preko spletnega obrazca