fbpx

Spoznajte markantne portovce!

Spoštovane kolegice in kolegi,

pridružite se nam na edinstvenem popotovanju po dolini reke Douro. Spoznajte njene značilnosti, geološke in mikroklimatske podrobnosti doline, pa tudi zgodovinske in kulturne razloge, ki so ustvarili mednarodno prepoznavnost dežele.

Okusili in spoznali bomo kar 12 različnih tipov portovcev!

Prijavite se na masterclass, ki ga bomo izvedli 11. 10. 2022 ob 17:30 v Centru kulinarike in turizma KULT 316 v Ljubljani.

Cilj delavnice je, da pridobite poglobljen vpogled ter razumevanje stilov in specifik portovcev. Na ta način boste lahko samozavestno izbirali vina in sprejemali nakupne odločitve.

Prijavi se na masterclass >>

Poskusili bomo 12 portovcev!

Na masterclassu bomo okusili kar 12 različnih portovcev:

Pintas vintage port, 2019
  • Kopke Fine White
  • Manoella 10 years old White Port, Wine & Soul
  • Kopke Fine Tawny
  • Manoella Tawny Finest Reserve Port, Wine & Soul
  • Kopke 10 years old
  • Kopke 20 years old
  • Kopke 30 years old
  • Kopke Fine Ruby
  • Manoella Ruby Finest Reserve Port, Wine & Soul
  • LBV Port 2015, Quinta do Infantado
  • Pintas vintage Port 2019, Wine & Soul
  • Kopke Vintage 2012

ter spoznavali njihove stile, raznolikosti in razloge za njihove organoleptične lastnosti. Nekaj jih bomo tudi poskusili pospremiti z izbranim prigrizkom.

Na večeru bomo okusili tudi nekaj primerov spajanja portovca z izbranimi prigrizki.

Kopke je najstarejša pristaniška hiša, ustanovljena leta 1638. Proizvaja tudi vrsto namiznih vin Douro DOC. Podjetje je ustanovil Nicolau Köpke, generalni konzul Hamseatske lige. Iz Hamburga se je preselil na Portugalsko in že po dveh letih poslal svoje prve steklenice vina v severno Evropo. Kopke
Wine & Soul Wine & Soul je inovativna, a rustikalna vinska klet, ki sta jo leta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro.
Quinta do Infantado je zgodovinska posest, ki je v lasti družine Roseira že več kot stoletje. Gre za prave legende, ki so leta 1979 pokrenili vinsko revolucijo v ustaljenem sistemu, saj so prvi pričeli s stekleničenjem portovcev na posesti v Douru, leta 1990 pa so, kot prvi v dolini, pričeli s konverzijo v ekološko pridelavo. Quinta do infantado

Pridružite se nam in spoznajte zapeljive stile portovcev!

Prijavi se na masterclass >>

Cena za udeležbo znaša 80,00 Eur oz. 65,00 Eur za člane Društva Sommelier Slovenije, ki bodo ob vstopu predložili veljavno člansko izkaznico.

V primeru, da bo udeležba višja od 30 oseb bo cena izobraževanja znašala 70,00 Eur oz. 55,00 Eur za člane Društva Sommelier Slovenije, ki bodo ob vstopu predložili veljavno člansko izkaznico.

Število mest je omejeno.

Prijavi se na masterclass >>

Spoznajte predavatelje

PRedavatelji