fbpx

Začetni tečaj za sommelierje 1. stopnje

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije razpisuje začetni tečaj za sommelierje 1. stopnje.

Tečaj se prične v ponedeljek, 14. 1. 2019, zaključi pa 20. 3. 2019. Trajal bo 74 ur in bo potekal v prostorih Gostilna Pečarič, Pod jezom 47, Ljubljana ob ponedeljkih in torkih popoldan od 16.30 do 20.30 ali 21.30 ure.

Kot polnopravni člani v mednarodni sommelierski organizaciji ASI, organiziramo izobraževalne tečaje, ki v treh stopnjah omogočajo pridobivanje celovitega znanja za opravljanje profesionalnega dela sommelierja v gostinstvu, trgovini, itd.

Vsebina tečaja je usklajena z mednarodnimi merili in izhodišči organizacije ASI, ki s svojimi smernicami narekuje enotnost izobraževalnih programov po vsem svetu.

Kandidati bodo na tečaju prve stopnje pridobivali znanja iz področij: vinogradništva, vinarstva, poznavanja slovenskih ter pomembnejših tujih vinorodnih dežel in vin, opisa in strežbe vin, bontona, zakonodaje, sokov, piva, žganih pijač, napitkov, mešanih pijač, kulturi in tradiciji pitja vina ter spoznavanja osnovnih usmeritev spajanja hrane in vina.

Naše najboljše reference so zadovoljstvo in uspešnost dosedanjih tečajnikov, ki se pohvalijo s pridobljenim teoretičnim in praktičnim znanjem.

Vse, ki vas pridobivanje sommelierskih znanj zanima, vabimo, da nam prijavo za tečaj čimprej pošljete preko elektronske pošte na naslov: sommelier.slovenije@amis.net ali davorin.skarabot@gmail.com oziroma na naslov društva: p.p. 40, 5250 Solkan.

Vsem prijavljenim pošljemo definitivni program tečaja.

Ivan Peršolja, predsednik društva Sommelier Slovenije